Acente Başvurusu

  • Home

Sigorta Acentesi Olmak İçin Başvur

Türkiye’nin en büyük sektörlerinden olan sigortacılık sektörüne, Türkiye’nin en büyük acentesiyle adım atmaya hazır olun. 60’dan fazla şehirde, 30’dan fazla sigorta şirketiyle 300’den fazla şube ağımıza sizde katılın, kendi işinizi kurmak için geç kalmayın. Başvuru formumuzu doldurun ve en yüksek komisyon garantisiyle yetkililerimiz sizinle iletişime geçsin.

Sigorta Win

Türkiye'nin Kazandıran Sigorta Markası...

Sigorta Şirketi

Farklı Şehir

Şube

Win sigorta şube grafikleri vektörel görseli

Sigortacılık Nedir?
Sigorta risklerin gerçekleşmesi sonucu doğabilecek zararları karşılayan bir araçtır, sigortacılık bu hizmetin yapılması ve bu işlerle ilgilenen meslek dalıdır.

Sigorta Şubeliği Nedir?
Şartlara uygun olması durumunda güçlü alt yapıya sahip sigorta şirketlerinin şubelik vermesi ve kendi çalışma sistemini işlettirmesine sigorta şubeliği denir.

Sigorta Acenteliği Nedir?
Sigorta acentesi, sigorta şirketlerine vekâletname yoluyla bağlı olan işletmelerdir. Acenteler, sigorta şirketlerine bağlı olarak çalışır. Sigorta şirketinin tanıtımını, pazarlamasını ve satışını yapma yetkisine sahiptir.
Sigorta Şubesi ve sigorta Acentesi arasındaki farklar nelerdir?
• Sigorta acentesinde de birçok farklı firmayla çalışabilirsiniz fakat tüm firmalarla ayrı ayrı anlaşıp ayrı ayrı teminat ödemeniz gerekecektir.
• Sigorta acenteliğinde rekabet edeceğiniz firma sayısı fazladır.
• Sigorta şubesi açtığınız an itibariyle daha fazla sigorta şirketi seçeneğine sahip olacağınız için müşterinizi kaybetme oranınız düşecektir.
• Şubelerde şube açma, vergi, maliyet oranları acentelere göre pahalı daha maliyetlidir.

Sigortacı Nasıl Olunur?
Yüksek öğretim kurumlarında üniversitelerde 2 veya 4 yıllık bankacılık ve sigortacılık bölümlerinden eğitim almış, mezun olmuş ve alanına göre Sigortacılık eğitim merkezi SEGEM belgesi almış kişiler sigorta acentelerinde ve şubelerinde iş deneyimi kazanarak sigortacı olabilir.

Sigorta Acente Şubeliği Nasıl Alınır?
Sigorta acente şubeliği, TC. Hazine Müsteşarlığı ve TOBB tarafından yetkilendirilmiş sigorta acenteleri tarafından yapılabilir. Bunun yanında sigorta acente şubeliği açmak isteyenler için

• Sigortacılık faaliyeti göstermek için bağımsız bir ofis açılması gerekir.
• Sermaye şartı; Sigorta acentesinin merkez sermayesinin en az 300.000TL olması gerekir.
• Genel müdür; 4 yıllık lisans mezunu ve 7 yıl sigortacılık tecrübesine sahip olmak.
• Genel müdür yardımcısı; 4 yıllık lisans mezunu ve 5 yıl sigortacılık tecrübesine sahip olmak.
• Acente şubesi; Her bir şube için 25.000 TL sermaye ayırmak gereklidir.

Sigorta Acenteliği İçin Nasıl Başvuru Yapılır?
Sigorta acenteliği için açılacak firma ile acentelik başvurusu yapılır, başvuru yapan kişinin teknik müdür vasfı taşıması, öğrenim düzeyine bağlı olarak sigorta alanında mesleki deneyim süresinin tamamlanmış olması gerekir.

Kimler Sigorta Acentesi Açabilir?
Sigorta acentesi açmak isteyen kişinin üniversite mezunu olması gerekir. Üniversite mezunu olunan bölüm ne olursa olsun fark etmeden, mesleki deneyiminiz var ise sigorta acentesi açılabilir. Mezun olduğu bölüme bakılmaksızın 4 yıllık üniversite mezunu kişilerde 1 yıl 6 ay kadar mesleki deneyim şartı bulunmaktadır. 2 yıllık sigortacılık mezunu kişilerde ise 2 yıllık mesleki deneyim şartı bulunmaktadır.

Sigorta Acenteliği Nasıl Açılır Gerekli Şartlar Nelerdir?
Sigorta acente şube başvurusu yapmak veya bir sigorta şirketi ile anlaşıp doğrudan sigorta acentesi olmak için belirli bir bütçeye sahip olmak gerekmektedir. Birçok faktöre göre değişebilmekle beraber, bu bütçenin içerisinde en büyük gider kalemini TOBB levha kayıt ücreti oluşturmaktadır. 2019 yılında 20 bin TL olan kayıt ücreti 2020 yılında 22 bin TL olarak güncellenmiştir. Sigorta acentesi için gerekli bütçe içerisinde diğer ana kalemleri ise şöyle sıralayabiliriz.

Ofis kirası, personel giderleri, ofis dekorasyonu için yapılan masraflar ve ofise alınacak demirbaşlar (koltuk, masa, sandalye, bilgisayar vs), aylık ödenmesi gereken elektrik, su, telefon ve internet faturaları vs. Bir şahıs olarak sigorta acentesi kuracak kişiler, yanında herhangi bir teknik personel çalıştırmak zorunda değildir. Fakat, tüzel kişilerin acentelerinde en az bir teknik personel bulundurma zorunluluğu vardır.

Sigorta Acentesi İçin Komisyon Ve Kâr Oranları Nelerdir?
Kar marjları sigorta türlerine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin hayat sigortaları için bu oran en fazla %10’dur. Bireysel ya da diğer grup sigorta ürünleri için bu oran tek prim ödemeleri için %15, diğer durumlarda ise %20 ile sınırlandırılmıştır.
Sigorta Şubeliği almak mı yoksa sigorta Acentesi açmak mı daha avantajlıdır?
Acente açma maliyeti yüksek ve karşılığında yetki alabileceğiniz sigorta şirketi sayısı asgari seviyededir. Ancak sigorta şubeliğinin açılış maliyeti asgari seviyede olup karşılığında sektörün neredeyse tamamına sahip olarak rekabet edilebilir.

Teknik Müdür Olma Şartları Nelerdir?
SEGEM belgesi, eğitim şartı; lisans mezunları için 18 aylık sektörde iş tecrübesi, 2 yıllık sigortacılık mezunları için 2 yıllık sigortacılık iş tecrübesi, sabıka kaydının bulunmaması, şubenin veya acentenin bulunduğu yerde ikamet etmek.

Teknik Personel Olma Şartları Nelerdir?
SEGEM belgesi, eğitim şartı; lise veya dengi okullardan mezunlarda 1 yıllık sektör tecrübesi, lise veya dengi okullarda (müfredatında sigortacılıkla ve teknik personel kamu istihdamı ile alakalı eğitim veren teknik veya meslek lisesi) mezunlarında 6 aylık sektör tecrübesi, 2 yıllık üniversite mezunlarında 6 aylık iş tecrübesi, 2 ve 4 yıllık sigortacılık mezunu kişilerde iş tecrübesi aranmaz. SEGEM belgesi alındıktan sonra lise mezunlarında 18 aylık iş tecrübesi, 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık mezunlarında 2 yıllık iş tecrübesi, 4 yıllık banka ve sigortacılık mezunlarında tecrübe aranmaz bu şartların yanında kişinin sabıkasını bulunmaması ve personel olacağı şube veya acentenin bulunduğu ilde ikamet etmek.

SEGEM Belgesi Nedir Nasıl Alınır?
Sigortacılık Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu teknik personel sınavını kazananların sahip olduğu sertifikadır. Mesleki açıdan gerekli bir belgedir.

SEGEM Belgesinin Önemi Nedir?
Mesleki açıdan kişinin gerekli bilgi ve birikime sahip olduğunu gösteren bu belgeyi kazanan kişiler sigortacılık sektöründe teknik personel ve müdür olabilmeleri için gereklidir bu yüzden büyük önem taşımaktadır.

SEGEM Başvurusu Nasıl Yapılır?
SEGEM belgesi başvurusu Sigortacılık Eğitim Merkezinin resmî sitesi https://segem.org.tr/’dan yapılır.

SEGEM Sınavına Nasıl Çalışılır?
Sigortacılık eğitim merkezinin resmî sitesi https://segem.org.tr/’dan yeni üye girişinden kayıt yapılarak bu sistem üzerinden SEGEM akademideki eğitim videoları izlenerek bu sınava hazırlanmış olunur.

Sigortacılık Neden Önemlidir?
Sigortacılık risklerin gerçekleşmesi sonucu oluşabilecek zararları karşıladığı için insanlar güvence altına almak istediği değerleri sigorta ile sağlarlar. Kişilerin canları ve malları da bu kapsamda olduğundan zorunlu ve sorumluluk sigortaları bulunmaktadır.
Sigorta Şubesi açmak için hangi okuldan ve bölümden mezun olmak gerekir?
Sigorta Acentesi açmak isteyen bireyin, acente açabilmek için 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olması veya 2 yıllık meslek yüksek okullarından Sigortacılık ve Bankacılık (Sigorta ve Risk Yönetimi, Aktüerya ve Bankacılık ve Sigorta) bölümlerinden birinden mezun olmalarıdır

Sigorta Şubeliği-Acenteliği Devredilebilir Mi?
Acentelik yetkisi sigorta şirketlerince hususi bir vekâletnameyle verilir. Bu yetkiler acenteler tarafından başka acentelere veya kişilere devredilmez.